https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Откъдето и да го погледнем тютюнопушенето е навик, който нанася здравословни вреди както на нас, така и на околните. Освен това за цигари се харчат много пари, които могат да се вложат в нещо по-съществено и ползотворно. Хубавото е, че все повече хора имат желание и правят опити да откажат цигарите, но за съжаление често не се постига желания резултат. При някои е достатъчно само да проявят малко повече воля, но при други е необходимо и още нещо. Билките са едно от нещата, които могат да помогнат в борбата с цигарите, ето и кои точно.

Първата билка, която ви е необходима е черен кохош. Раздразнителността е първото нещо, което пушачите усещат, ако не пушат няколко часа, а тази билка ще уталожи първоначалния ви никотинов глад и ще ви отпусне.

билки цигари

След това ще трябва да допремахнете нервното напрежение, а за това много ще ви помогне синята върбинка. Тази билка можете да използвате и ако имате проблеми със съня, които не рядко пристигат с отказа от цигарите.

Следващият много важен момент е да повишите положителната си нагласа. За това ще ви помогне една много позната на всички ни билка – жълт кантарион. Неговата основна съставка е хиперицинът. Той има успокояващо действие и благодарение на него билката помага при леки видове депресии и психични неразположения.

Трябва да се погрижите и за стомаха си, който също е засегнат в този момент. За целта ще ви помогне билката дилянка, наричана още коча трева. Тази билка действа облекчаващо и успокоителено върху храносмилателната система.

Иска ли ви се да има нещо, което буквално да ви накара да намразите цигарите? Е, има билка и за това, казва се лобелия. Тя също има успокояващ ефект, а посягайки към цигара след нейния прием ще усетите наистина непоносим вкус в устата си, който със сигурност ще искате да си спестите.

Не трябва да забравяте да се погрижите и за най-потърпевшия от цигарите орган в тялото – белите дробове. За целта ви е необходима билката исоп. Тази билка се прилага при заболявания на дихателната система и за детоксикация, тъй като има антисептично и тонизиращо свойство.

Ако пък не си падате много по билките, опитайте да откажете цигарите с овесени ядки. Те са едно от най-добрите естествени средства срещу стрес, умора и депресия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.