https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да кажеш на родителите си, ако си хомосексуален?

0

Предлагаме няколко съвета, които ще ти помогнат по-лесно да преминеш през изпитанието и да кажеш на родителите онова, което е необходимо

Как да кажеш на родителите си, ако си хомосексуален?

Родителите са последните хора на света, които биха приели, че детето им е гей. Не мисли, че разбират от намеци. Не е достатъчно да промениш външността и поведението си, за да се досетят.

Добре обмисли изказването си. Когато научат, майките и бащите реагират по два начина – едни бомбардират с обвинения и въпроси, другите мълчат нещастно. Така че се подготви и за двата варианта. В решителния момент ще действаш според случая.

Най-добре е да говориш с двамата едновременно. Решиш ли да споделиш тайната си само с единия родител, е почти сигурно, че той ще я скрие от другия, а това още повече ще усложни семейните ви отношения. Така ще избегнеш и емоционалния шантаж от рода на „ако кажеш и на баща си, той ще умре“, иначе казано – „спешно ставай хетеросексуален, не те приемаме такъв, какъвто си“.

В никакъв случай не признавай в присъствието на гаджето си. Иначе има сериозна опасност родителите ти да го нападнат и да му припишат вината за всичко.

Ако все пак не можеш да събереш сили, за да споделиш лице в лице, напиши писмо или имейл до майка си и баща си. Така по-лесно ще събереш мислите си, а и няма да понесеш първите изблици на гнева им.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.