https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как влияе на здравето ретроградното движение на планетите?

0

Ретроградното движение на планетите често е причина за много оплаквания и неблагополучия

retrogradnoto
Ретроградно (обратно) движение извършват всички планети в Слънчевата система освен нашата звезда и Луната. Привидното ускорение на Меркурий, Марс, Венера, Сатурн и т.н. в обратна посока е само илюзия. Ефектът е предизвикан от неравномерния ход на Земята и другите небесни тела около Слънцето. За нас тези планетни конфигурации са интересни по една-единствена причина – ретрофазата носи проблеми.

В хороскопа на всеки човек има планети, които въздействат в различна степен върху живота му. Овните и Скорпионите зависят от настроението на своя управител – Марс. Телецът е във властта на Венера. Меркурий влияе най-силно върху Близнаци и Деви. Стрелците се подчиняват на Юпитер. Козирозите си патят от Сатурн, Водолеят – от Уран, а Рибите – от Нептун.

Щом всяка от тези планети поеме назад, подопечните й го усещат по-силно от останалите. Късметлиите не са много, но все пак ги има: покровителят на Лъвовете – Слънцето, няма „обратен ход“, както и Луната, под чието крило почиват Раците. Но влиянието на т.нар. бързи планети, към които се отнасят ретроградният Меркурий, Венера и Марс, е много по-силно от това на останалите небесни тела.

Юпитер и Сатурн най-силно въздействат върху колективите и дейността на организациите. Но те са важни, ако сме заети с дела, които са под управлението на тези планети. Ретроградните висши планети – Уран, Нептун и Плутон, влияят върху развитието на обществото и цивилизацията като цяло, затова конкретният човек не усеща така явно силата им. В този смисъл много по-важно е поведението на Меркурий.

По време на ретроградното движение на Меркурий често страдат не само Близнаци и Деви, но и всички останали. Като се имат предвид обширните сфери на влияние на планетата, никой не остава без нейното внимание. Меркурий е свързан с покупките, здравето, работата, общуването с роднини, колеги, приятели и съседи; отговаря за транспорта, пътуванията, придвижванията, подписването на договори, контракти, съглашения, преговори, връзките, пощата, интернет, телевизията. В неговата сфера на влияние са учебната и интелектуалната дейност, речта, паметта, логиката, умът, интелектът. Меркурий отговаря и за домашните питомци.

През 2016 г. планетата засяга най-силно земните знаци. Тъй като в ретроградната си фаза се движи много бавно, излиза, че в земните знаци той ще прекара почти 50% от времето си тази година. Възможните проблеми са: неочаквани промени в нови проекти, нарушения в работата на транспорта, куриерските служби, пощата, трудности в учението, по време на изпити, занимания с интелектуален труд, в преговори, повреждане на техника, нарушения в работата на мобилните оператори. Възможни са неприятности в службата, като конфликти с колеги, неуспешни преговори, грешки при изпълнение на договори, неизпълнени задължения. В този период има аварии с тежки последствия, отказват нови механизми. Уви, броят на разтрогнатите бракове също нараства в периода на ретроградното движение на Меркурий.

През 2016 г. ретроградният Меркурий встъпва в правата си четири пъти. С облекчение можем да въздъхнем, тъй като едната фаза вече е зад гърба ни – от 5 до 26 януари. Ако в този период не ви е вървяло, загубили сте близък човек, блъснали сте колата, профукали сте солидна сума пари, направили сте неуспешна операция – знайте, че за всичко е виновна коварната планета.

Втората „примка“ е от 28 април до 22 май. В тази връзка трябва да сме нащрек от 15 май до 11 юни. Особено опасни са дните около 22 май. Не се учудвайте на забавянето на деловата активност, отмяната на договорености, бъдете внимателни при сключването на договори. Не започвайте нови дела или бизнес в ретрофазата, не търсете нова работа, отложете големите покупки.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.