Рествератрол за добра памет и чиста кожа

В червеното вино се съдържа рествератрол – съединение, което има изключителни ползи за здравето

 

червено вино
Рествератрол за добра памет и чиста кожа

Рествератрол е съединение, което се съдържа в гроздето, червеното вино и фъстъците. Оказва се, че ресвератролът може да попречи на свързаната с възрастта загуба на паметта. Това е установено от учени от Института за регенеративна медицина, съобщава Zee News .

Известно е, че съединението ресвератрол е полезно за сърдечно-съдовата система. Експертите са открили: ресвератролът също така има положителен ефект върху хипокампуса, област от мозъка, свързана с паметта, настроението и обучението. Вероятно с помощта на ресвератрол хората ще могат да се справят с невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер.

За чудотворните свойства на ресвератрола се знае много отдавна и учените не спират да ни информират. Например, той намалява риска от рак на мозъка и на гърлото. Прекомерната консумация на алкохол вреди на организма и уврежда клетките, но дозирания прием на червено вино, което съдържа ресвератрол унищожава увредените клетки, които увеличават риска от рак. В допълнение, ресвератролът е в състояние да спре бактериите, които причиняват акне.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.