Реинкарнацията – чудото, което учените не отричат

Реинкарнацията е другото име на прераждането – една материя, която предизвиква спорове в научните среди

reinkarnaciyata
Олдос Хаксли – един от пионерите в изследванията на необичайните състояния на съзнанието, твърди, че мозъкът не е приемник на информация. Той е по-скоро ограничител, заглушител на тази информация. А какво ще се случи, ако той бъде отслабен – каква информация ще получи човекът тогава?

Той изследва 23 души, които в необичайни състояния на съзнанието преживяват т.нар. реинкарнация – превъплъщение на душата. Сред тях има 8 деца, които разказват потресаващи неща. Те споделят, че някога са живели не в южни градове, а в северни села, където са били… възрастни хора. В най-малки подробности описват бита на индианските племена, разказват за тяхната външност, традиции, обреди. Въз основа на тези описания ученият определя местоположението на тези села и заминава за Аляска. Той е силно изненадан, когато действително открива там селища и хора, наподобяващи описаните от децата, които преди това не са знаели нищо за северните аборигени.

Подобни опити позволяват да се говори за принципната възможност за получаване на достъп до специални знания извън традиционните източници на информация.

Станислав Гроф не твърди категорично, че миналите животи съществуват. Но изследванията му на необичайните състояния на съзнанието дават възможност да се разбере как се е зародила древната вяра в реинкарнацията и защо дори днес тя владее стотици милиони, сред които и много учени. По време на молитви, медитация (психиката на човека се намира в състояние на вглъбеност и съсредоточеност. Освен това по време и на глад, самоистезание и други религиозни ритуали хората изпадат в подобни състояния. Тогава много ярко и остро преживяват епизоди от живота в „минали въплъщения на душата”, които им изглеждат по-реални от съществуването в
настоящото им тяло.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.