https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Още по времето на Хипократ хората са използвали невероятният мед, който е можел да подпомогне всяко изцерение на всяка болежка. Той може да се ползва за укрепване на организма и много добре при това. Различните видове мед имат различни действия върху организма.

Акациевият мед например е най-лекият от всички видове на този невероятен продукт, ето защо е много подходящ за деца, кърмачки и бременни жени. Неговият процент фруктоза е много по-висок, отколкото на глюкозата. Най-добре от него се повлияват такива заболявания, като сърдечни, чернодробни, стомашно-чревни, бъбречни заболявания и диабет. Изключително добро средство за успокоение на нервната система и притежава невероятно общоукрепващо и противомикробно действие. Добре е да се взима при кашлица и белодробни възпаления.

akaciev-medЧерен дроб – медът от акация подпомага с всичките си съставки обменните процеси в черния дроб, като подобрява детоксичната му функция. Взема се по 100-120г на 3 приема 1-2 часа преди храна.

Стомашно-чревни заболявания – Медът представлява невероятно и незаменимо биологично лечебно средство срещу лениви черва или запек. Когато се приема вътрешно, той оказва значително влияние върху мускулния тонус, взема се разтворен в хладка вода. На ден е желателно да се приемат не повече от 60 до 120 грама, като се разпределя между различните хранения или преди тях, но на няколко приема, например по 2-3 супени лъжици на прием. Вечер преди лягане е задължително/

Сърце – Помага и при болно сърце. Приема се по около 100-120 грама акациев мед за деня, като е добре да се приема на гладно, на пет равни приема, предварително разтворен във вода. Лечението може да продължи около 2-3 месеца. Медолечението се прилага самостоятелно при по леки случаи или в комбинация с общата терапия.

Възпаление на сърцето (Миокардит) – Направете си следната лечебна смес: 500г чист пчелен мед, 2 лимона, жълтъците на 2 пресни яйца и 2 супени лъжици захар. Предварително жълтъците се разбъркват със захарта, подобно на шато, след това се настъргват на ситно ренде лимоните, и всичко се омесва с меда. От така приготвената смес даваме на болния сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене по една супена лъжица.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.