https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Разширените вени си отиват с редовно каране на велосипед

0

Спортът като цяло е полезен за всеки – и млади, и стари имат нужда от него, за да бъде тялото в кондиция, а духа – в тонус. Освен това движението оказва и доста благоприятно въздействие върху ставите, мускулите, сухожилията – стига да е с мярка. Изключително полезно за краката например е редовното каране на велосипед. И по-точно – разрешаване на проблемите и болките при разширени вени на краката.

Самото каране на колело е чудесно аеробно натоварване и редовното му прилагане, се оказва доста тонизиращо за краката, а и за цялото тяло. Идеалното средство за поддържане на добра фигура, колелото упрепва мускули – на краката, седалището и бедрата. И наред с това топи излишните мазнини. Подобрява работата на сърдечно-съдовата система, както и на дихателната такава, а и е veloчудесно средство да увеличите своята издръжливост и да подобрите координацията на движенията си. Ако нямате възможност да карате колело всеки ден, може да се възползвате от велоергометрите, които ще намерите във всяка зала за фит­нес, въпреки че да сте с велосипеда си сред природата е несравнимо удоволствие.

Как помага въртенето на педалите за разширените вени? Ползата се състои в това, че когато въртим педалите с крака, то това принуждава кръвта във вените ни да се движи все по-бързо и да не застоява на едно място. По този начин се минимизира рискът от появата на разширени вени. Ако във вашият род има генетична предразположеност към появата на разширени вени, добра идея би било да инвестирате в един добър велосипед или в най-лошия случай, ако не можете да карате често – във велоергометър. Това е най-добрата профилактика на варикозната болест. Със сигурност сте наясно, че е по-лесно болестта да бъде предотвратена, отколкото излекувана.

Освен това ползите ще са няколко – ще свалите и килограми, ще стегнете краката и дупето – все части, които всяка жена държи да са винаги в добра форма. За да успеете да го направите обаче, трябва да карате всеки ден. С коло­ездене се изгарят големи количест­ва мазнини. За красива фигура ви трябват само 45 минути каране на колело на ден. Но имайте предвид, че не трябва да се тренира след хранене.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.