Разсечете гордиевия възел на балансираното хранене с БАД?

Какво е БАД и как биологично-активните добавки ще помогнат да се храним балансирано?

 

Балансирано-хранене
Разсечете гордиевия възел на балансираното хранене с БАД?

За да поддържаме организма си в норма, са ни необходими шестстотин вещества на ден и 32 вида продукти. Уверяват ни, че ако се откажем от белтъчините, последствията ще са катастрофални, мазнините също са жизнено необходими, както и фибрите, полиненаситените киселини, калцият и вит. С, йодът, селенът… Как да съчетаем всичко това с извечния проблем – нито един излишен килограм?

БАД – биологично-активните добавки, ни дават възможност да разсечем гордиевия възел, наречен „балансирано хранене“. В дълбока древност лекарите в Индия, Тибет, Китай разполагат със сложни рецепти от растителни, животински и минерални вещества. Направата на лекарства от природни суровини разработва още древноримският лекар Гален.

Съвременните диетолози и специалисти по лечебно хранене с радост използват и препоръчват много биологичноактивни добавки. Защото се оказва, че изразен дефицит на повечето витамини се установява у повече от половината население на страната. Сериозен е проблемът и с недостига на минерални вещества: калций, йод, селен. Използването на БАД позволява, първо, без да се повишава калорийността на менюто, да се ликвидира дефицитът на витамини и минерали, и второ -да се изгради индивидуално меню за всеки конкретен човек.

Когато решим да използваме БАД, трябва да изберем реномирана фирма, произвеждаща натурални продукти. Не забравяйте, че истинските биодобавки не могат да бъдат евтини, тъй като преработката на суровината е сложен и трудоемък процес. Задължителна е и консултацията със специалист, който да ви помогне да подберете индивидуален комплекс според вашите нужди…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.