https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Разнообразна гимнастика за коремните мускули гарантира бърз успех

0

Всички мускули бързо свикват с еднотипно натоварване и то спира да им действа толкова добре, колкото в началото

мускули
Коремът е най-капризен и е най-голям почитател на разнообразието. Затова периодично променяйте вида на пресите, които правите.

Не е необходимо до безкрайност да увеличавате повторенията, това няма да е толкова ефективно. По-добре изпълнявайте къси серии от различни упражнения. Когато без усилие правите 30-ина повторения, това е сигнал за промяна.

1. Легнете на лявата си страна и се изправете на опънатата вътрешна ръка. Дясната сгънете и я поставете на тила. Левия крак изнесете леко назад и го отделете от пода. Задръжте в това положение, стегнете корпуса и се у сучете от кръста надолу, като посягате с десния лакът към пода. Върнете се в изходно положение. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока. Починете 20 секунди и направете още една серия.

2. Седнете на пода със сгънати и допрени един до друг крака. От това положение ги повдигнете на педя от пода, а корпуса отпуснете назад. Ръцете протегнете напред покрай бедрата. Задръжте така и бавно пребройте до 8. Стъпете на пода, подпрете гърди на коленете и се отпуснете максимално за 3-4 секунди. Повторете още 5-8 пъти. Колкото по-надолу отпускате гърба, толкова по-голямо ще е натоварването върху коремните мускули.

3. Легнете по гръб и поставете ръце на тила. Повдигнете главата и раменете, а краката отделете от пода. Започнете последователно да сгъвате ту десния, ту левия крак, като едновременно се усуквате от кръста и посягате с противоположния лакът към коляното. Изпълнявайте упражнението ритмично в продължение на 1 минута. Починете 20 секунди и повторете серията.

4. От същото изходно положение повдигнете опънатия десен крак нагоре, а левия отделете малко от пода. Повдигнете главата и горната част на гърба и хванете коляното на вдигнатия крак. Задръжте така и започнете да пружинирате леко с гърди към коляното, като сгъвате лактите. След 30-45 секунди починете за кратко и повторете серията.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.