https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Отровни растения лекуват опасни болести

0

Освен от животни медицината използва отрови и от растения

rasteniya
Отровни растения лекуват опасни болести

Растения ни пазят от болести. Една от най-известните опасни билки е беладоната. Тя е призната за супер лечител, но малко са специалистите, които могат да я ползват адекватно.

Най-често е съставка на капките за очи и на медикаменти срещу алергии. Народните лечители я препоръчват при много повече проблеми: дихателни спазми, болки в гърлото, афти, възпалени сливици, затруднено дишане, бъбречни и стомашни болки, трудно уриниране, чернодробни кризи, язви, колити, жлъчни кризи, дори при аритмии. Заради съдържащия се атропин в билката тя е полезна при мигрени, прилошаване от пътуване, безсъние, депресии и психични кризи.

Най-често се прилага като тинктура или като част от хранителни добавки. Има я в кремове срещу болки в ставите, невралгия, артрит. Но не бива беладоната да се приема без контрол, защото води до запек, сухота в устата, проблеми със зрението, ускорен пулс, задържане на течности, отоци, мускулни спазми, задушаване, конвулсии и дори кома. Човек може да се натрови не само при вътрешен прием, но и от кремове с билката.

Друго известно опасно растение е бучиниш. То съдържа токсични алкалоиди. Най- прочутата му жертва е Сократ. Алтернативната медицина обаче го използва като лекарствен агент, и то срещу рак. Смята се, че бучинишът стимулира образуването на бели кръвни клетки и засилва съпротивителните сили на организма. Така провокира унищожаване на туморите дори при напреднал стадий.

Изследвания целят да направят бучиниша част от препарати за лечение и превенция на рак на гърдата, стомаха, хранопровода, черния дроб.

Дори отровният татул лекува различни болести. Въпреки че е силно токсичен, народни лечители го препоръчват при мигрена, дихателни проблеми, астма, епилепсия и психични кризи. Билката има болкоуспокояващо и спазмолитично действие, но трябва да се прилага в минимални дози и само под лекарски контрол. В противен случай може да предизвика дори смърт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.