Рак на простатата и любовта към чая са свързани, казват изследователите

Рак на простата е заболяване, от което страдат много мъже, като възрастта, в която се появява, пада с всяка следваща година

рак на простата
Рак на простатата и любовта към чая са свързани, казват изследователите

Рак на простата може да се избегне, като се правят навременни прегледи и изследвания. освен това, за лечението и избягването на тази неприятна болест голяма роля играе и превенцията.

Британските експерти са открили неочаквана вреда от честата консумация на чай. Лекари-специалисти от университета в Глазгоу твърдят, че консумацията на чай в големи количества може да има отрицателно въздействие върху мъжкото тяло. По-специално – честата консумация на чай увеличава риска от рак на простатата, пише VladTime.ru.

Това твърдение се доказва от анализа на медицинските данни на 6000 мъже на възраст от 21 до 75 години. Оказа се, че по-голямата част от участниците в проучването, които злоупотребяват с чая, страда от простатит. И в някои случаи честата консумация на чай е причина за проявата на рак на простатата. Експертите казват: консумацията на повече от 5 чаши чай на ден увеличава риска от симптомите на заболяването с около 50%. Също така, в допълнение към рак на простата, чая се свързва с аномалии в бъбреците и стомашно-чревния тракт.

Но учени от Холандия са на мнение, че пиенето на чай е изключително полезно. Според тях, чая облекчава умората, намалява стреса и има положителен ефект върху умствените способности на силния пол. Учените са забелязали, че в резултат на честата употреба на зелен чай умствените способности на мъжете се подобряват.

В допълнение, чаените партита предотвратяват появата на стрес и ликвидират умората. Тайната е в кофеина и L-теанина, съдържащи се в зеления чай. Също така чая укрепва костната и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет и болестта на Паркинсон.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.