Един прост тест може да помогне на пациентите с рак на гърдата

Рак на гърдата заплашва все повече жени, а заболяването е факт и при все по-млади пациентки, които нямат фамилна обремененост

рак на гърдата
Един прост тест може да помогне на пациентите с рак на гърдата

Когато е налице по-агресивната форма на рак на гърдата това често изисква сложни операции. Тази агресивна форма е позната като „троен рак“ сред пациентите и онколозите. Това е най-агресивния вид рак на гърдата, който е трудно да се лекува. Изследователи от университета Макгил обаче са все по-близо до създаването на нови лечения за тройно негативния рак на гърдата, според UPI.com.

Изследователите анализирали данни от 580 жени с тройно негативен рак на гърдата. Експертите са установили: участниците в изследването с високи нива на рецептора пролактин може да живеят по-дълго. Онколозите заключават, че рецептора пролактин намалява агресивността на раковите клетки. рецептора пролактин не позволява на тези клетки да се разделят и да образуват нови тумори.

В допълнение, лекарите са провели изследвания върху животни. Те са открили: при ниски нива на рецептора пролактин раковият тумор е бил агресивен. Според изследователите, пациентите с тройно негативен рак на гърдата трябва да се изследват за нива на рецептора пролактин. Анализът позволява да се разбере кои процедури са подходящи за болните от рак на гърдата. В някои случаи това помага да се избегнат сериозни процедури.

И едно важно напомняне: ако всеки ден се консумира по едно варено кокоше яйце, това може да намали появата на рак на гърдата. Това е възможно вследствие на мастните киселини омега-6. Мастните киселини намаляват възпалението, което има положителен ефект върху здравето. По принцип, яйцата и зеленчуците, консумирани редовно, намаляват риска от рак на гърдата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.