https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Самоизлекуването от рак – трудно, но не и невъзможно

0

Самоизлекуването от рак може да се случи само ако се излекува и целия организъм

rak
Може ли организмът да се самоизлекува, като „изхвърли“ тумора от себе си? Най-характерното в описанието на рака, дадено още от Хипократ е, че той прониква дифузно в тъканите- т.е. не е ограничен и това го прави опасен. Още по-опасен става той заради едно от основните свойства на раковите клетки – да се откъсват от първичното си огнище и да се придвижват с кръвта и лимфата из цялото тяло, търсейки друга подходяща „почва“ за развитие. Това става според Теорията за семето и почвата на Ернст Фукс и Стивън Пейджит, формулирана през 1889 г. Така че сякаш изглежда невъзможно ракът да се „са- моизхвърли“.

Би могло обаче да му се помогне. Затова най-модерните лекарства в онкологията имат за цел да накарат организма да рестартира сам програмата си за живот, като се „самоочисти“ от ракови клетки. Всички алтернативни препарати (билкови и други) заедно с препоръчваните диети и промени в начина на живот претендират, че въздействат на имунната система пак с тази цел – да разпознае туморните клетки като вражески. Веднъж разпознат, врагът може да бъде отстранен, защото човекът е създаден за живот.

Понякога изхвърлянето на некротични туморни материи от организма се възприема погрешно от болния като процес на „очистване“ от тумора. Това е заблуда, защото некротичните материи са малка и невитална част от тумора. Той остава в организма, а чувството за облекчение (ако не настъпи фатален кръвоизлив) е краткотрайно. То идва от намаления туморен обем и намалялото притискане, т.е. на чисто механичните причини за оплакванията.

А и много пациенти бъркат понятието „тумор“. В медицината това означава подутина и само ако то върви с прилагателното „злокачествен“, означава рак. Тази терминологична грешка води до внушение, че ракът може да се самоизлекува, като се отдели сам от организма по механичен път.

Раковата болест обаче засяга целия организъм и до оздравяване се стига само при цялостното му излекуване. В световната медицинска литература са описани малко над 1000 случая на самоизлекуване от рак, пише „Живот без рак“. Те са капка в морето от милиони болни по света всяка година. Но пък има поговорка „Капка по капка – вир“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.