Райска ябълка – какви ползи за здравето има?

Вкусната и сравнително добре разпространена райска ябълка съдържа комплекс от витамини (група С, А, Р), и органични дъбилни вещества

raiska qbalka

Освен това е много богата на калций, магнезий, калий , желязо, фосфор, глюкоза и фруктоза. И семената на райската ябълка имат полезни свойства, не по-малко от самия плод. С райска ябълка има толкова много рецепти на традиционната медицина, а повечето от тях включват както плодовете, така и семената.

Благодарение на огромното съдържанието на естествени антиоксиданти, плодовете на вкусната райска ябълка трябва да присъстват в ежедневните диети на жителите на индустриални градове, които са с тежки условия на околната среда. И благодарение на високото съдържание на въглехидрати и мазнини и пълна липса на калории красивата райска ябълка е фаворит в областта на храненето. И трябва да се отбележи фактът, че райската ябълка, освен ниската си калоричност, притежава и едно друго достойнство – трайна е и може да се съхранява дълго време. Тя дава усещане за ситост и ви кара да забравите за глада.

Райската ябълка има много високо съдържание на пектин. Пектинът има благоприятен ефект върху целия стомашно-чревен тракт , като по този начин ефективно нормализира функционирането на храносмилателната система.

Райската ябълка не е супер храна, но може да се справи с някои доста упорити заболявания като анемия, например. Вече стана ясно, че може да се ползва и за нормализиране работата на стомашните органи, както и за предпазване от грип и настинки. Поради полезните вещества, които съдържа, райската ябълка е идеална за борба със свободните радикали.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.