Ръцете първи сигнализират за сериозни болести

Признаците на много болести са буквално изписани по ръцете

 

ръцете
Ако само пръстите на ръцете са червени, трябва да мислим за храносмилането и храносмилателния трак – дали там всичко е наред?

Червени петна в основата на палеца показват проблеми с половите органи .

Кафяви петна по горната част на китката на ръката са сигнал за нарушения, свързани с възрастта в пигмента на цвета на кожата, както и факта , че имате проблеми с жлъчния мехур .

Мраморна рисунка върху дланите показва проблеми с вегетативната нервна система.

Ако кожата на ръката е напукана и се лющи – това е доказателство за липса на витамини А и D. Ако лющенето е на големи люспи и заема доста площ от ръката, трябва да мислим за гъбички.

Студените като лед ръце са вик за това, че има сериозни проблеми с кръвообращението, нарушено е периферното кръвообращение и е налице липса на ниацин ( никотиновата киселина няма никаква връзка с тютюнопушенето, тя се съдържа млечните продукти, рибата, месото, елдата , боба, гъбите, зелето).

Ако дланите топли дори и дори и през студената зима, за съжаление това не говори добре за здравето. Най-вероятно черния дроб не успява да се справи със своята функция на пречистване и детоксикация.

Притежателите на бледи ръце трябва да направят проверка на хемоглобина и кръвната картина.

Изтръпване на пръстите, особено на малките пръсти, говори за проблемите със сърдечно-съдовата система, а изтръпналите палци за проблеми с дихателната система.

Грапава кожа на показалеца е индикация за проблем с жлъчния мехур .

Ръцете изискват много грижи не само, за да изглеждат добре и да не издават годините ни, но така ще имаме възможност да ги наблюдаваме по-добре.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.