https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ръцете издадат не само възрастта, но и здравето

0

Ръцете може да издадат не само възрастта, но и състоянието на здравето ви

rycete
Дерматолозите обясняват, че най-често негативно влияние върху външния вид на ръцете и ноктите оказват дефицитът на витамини и микроелементи, алергиите, гъбичните заболявания. Те обаче може да са белег за проблеми със сърдечносъдовата и ендокринната система, черния дроб или бъбреците. Тези здравословни проблеми може да се „прочетат“ по ръцете.

Суха кожа на ръцете

Кремове, маски, масла – опитали сте всичко, но, уви, без резултат, ръцете ви остават сухи. Най-очевидната причина е недостиг на течности в организма – тънката и нежна кожа на ръцете моментално реагира на обезводняването. Проблемите обаче не приключват със сухата кожа на ръцете, тъй като дехидратацията може да увреди всички органи в тялото. Според една авторитетна теория остаряването на организма е свързано именно с дехидратация на органите. Така че ако искате да запазите не само добрия външен вид на ръцете, но и младежкия си вид, пийте достатъчно вода.

Втората най-разпространена причина е дефицит на мастноразтворимите витамини А и D. В този случай кожата е не просто суха, а се бели. Наред с това е възможно да усещате слабост и апатия. Впрочем недостигът на витамин А се среща рядко, тъй като си го набавяме в достатъчно количество от храната. Но от дефицит на витамин D страдат над 90% от населението, тъй като не се подлагат достатъчно на слънчева светлина.

Сухата кожа може да е и един от първите признаци на диабет. Особено важно е на този симптом да обърнат внимание хората, които злоупотребяват със сладкото, а също и тези, които имат предразположеност към диабет. Непременно се обърнете към лекар, ако често изпитвате жажда – особено нощем.

Обърнете внимание колко вода консумирате – дневната норма е 30 мл на килограм телесно тегло

Най-добре потърсете консултация с лекар – ако страдате от авитаминоза, той ще ви посъветва какви препарати да приемате.

Направете си анализ на кръвната захар и тест за толерантност към глюкоза.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.