https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения за ръце, които смъкват десет години от възрастта на жената

0

Възрастта на жената проличава най-напред по ръцете. Да ги поддържате стегнати и във форма не е трудно, техните мускули най-лесно се поддават на обработка

Без допълнителни тежести няма да постигнете нужния ефект. Гирите са най-добрият избор. Съобразете тежестта им с предварителната си подготовка. Минималната е 1 кг. Щом ви стане леко да правите предписаните повторения на упражненията, веднага преминете на по-тежки гири, за да не пилеете усилията си напразно. Това би трябвало да стане максимум след 2 седмици.

Упражнение 1: Застанете в изправен стоеж, разтворете крака малко по-широко от раменете и вдигнете ръцете с гирата над главата. Фиксирайте таза и се наведете вляво само от талията. Бавно върнете обратно и се наведете и вдясно. Не сгъвайте ръцете и не позволявайте движение в краката. Повторете 10-15 пъти.

Упражнение 2: Леко съберете крака, стегнете корема и таза. Изнесете гирата с опънати ръце точно над глава. От това положение сгънете лакти и я отпуснете назад, максимално близо до гърба. Бавно я върнете обратно горе. Лактите остават насочени нагоре през цялото време, не ги отпускайте. С това упражнение стягате най-проблемните мускули от долната страна на предмишницата. Повторете 10-15 пъти. След две седмици правете упражнението само с една ръка.

Упражнение 3: Вземете по една гира във всяка ръка

Леко приклекнете и наведете корпуса косо към пода. Ръцете са отпуснати надолу и стегнати. Фиксирайте положението на цялото тяло и започнете да сгъване и разгъвате ръце, като лактите излизат максимално зад гърба. Направете 2 серии от по 45-60 минути с кратка почивка между тях.

Упражнение 4: Отново разтворете широко крака и хванете гира с двете ръце пред себе си. Приклекнете, усучете се в кръста и изнесете гирата встрани до лявото коляно. При изправянето се усучете вдясно и изнесете гирата нагоре. Повторете по 10-15 пъти първо в едната посока, а след това и в другата.

Упражнение 5: От изправен стоеж със събрани крака опънете ръце с гирите и обърнете дланите им напред. Стъпете с левия крак назад, сгънете колене и се отпуснете в напад, като едновременно с това сгъвате ръце с лакти встрани. Върнете се обратно до изправен стоеж. Повторете по 8-12 пъти с всеки крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.