Здравна диагностика по пулса

Ритъмът на живота в големите градове, ежедневните ангажименти, суетата не ни позволяват да се съсредоточим върху нашето здраве

Забравяме, че няма и не може да има нищо по-важно от него. Единствено то ни позволява да усетим вкуса на живота пълноценно и да реализираме плановете си.

СУЕТА НА СУЕТИТЕ

Мнозина обаче се обръщат към лекарска помощ, когато са с изразени симптоми на заболяването, едва когато са изплашени и не могат повече да търпят. Обикновено появата на признаците на болестта се предшества от месеци, а понякога и години на незабележимото й развитие. Ако можем да търпим — търпим, смятайки, че винаги ще успеем да се заемем със здравето си по-късно, когато имаме време.

Всички велики лекари на древността са разглеждали човека като единно цяло, като сложна система, състояща се от множество взаимодействащи си части с различни свойства, които са свързани помежду си. Подобен подход се е запазил и до днес на Изток, в Китай, Индия и редица други страни.

Великият китайски лекар Чен Син Сюан писал в своето „Изложение на китайската медицина”: „Висшият лекар, постигнал мъдростта на медицината, се ръководи в практиката си от законите на вдишването и издишването, съществуването и гибелта”. Тези древни закони се използват в пулсотерапията. Един от нейните методи е диагностиката на състоянието на пациента по пулса.

Това направление на медицината разглежда организма като единно цяло. То позволява да се определят функционално-соматичните разстройства в ранен стадий. Когато пациентът има цял букет оплаквания, провежда профилактична корекция на установените нарушения, намира пътища за лечение на различни заболявания. След много векове медицината се завръща на истинския път на развитие, но на по-високо ниво, като обединява в себе си древните източни знания и съвременните научни постижения. „Старата-нова” методика позволява да се определи причината на заболяването по неговите симптоми, тъй като пулсът ще ги отрази.

БРОИМ И ИЗЧИСЛЯВАМЕ

Същността на метода се състои в следното: специален датчик снема показателите на пулса на дясната и на лявата ръка по шест точки на всяка. Това са повърхностният и по-дълбок пулс, характеризиращи състоянието на вътрешните органи и системи и 12 главни меридиана на човека.

Пулсотерапията е метод за лечение на различни заболявания, основан на въздействието на слаби електрически колебания върху активни зони на дланите, където са проектирани всички органи и системи. Това позволява да се „настроят” за нормална работа. Човешкият организъм започва да свиква с естественото звучене на своите ритми и за сметка на собствените резерви възстановява нарушените функции.

Високата ефективност на метода и постигането на траен лечебен резултат са доказани при синдрома на хроничната умора, вегетосъдовата дистония, заболявания на сърдечносъдовата система, болести на дихателните органи (хроничен бронхит, пневмония, бронхиална астма), заболявания на храносмилателните органи (гастрит, панкреатит, холецистит, жлъчнокаменна болест, хепатит, хроничен колит), заболявания на бъбреците (пиелонефрит, цистит, бъбречнокаменна болест, простатит), гинекологични, ендокринни заболявания, болести на ставите. Методиката е ефективна както за лечение (съществено се намаляват дозите предписани препарати), така и като профилактика.

НАСЛЕДСТВО НА ТРИ ЕПОХИ

Интеграцията на древните знания с научните постижения на съвременната медицина и системния поглед на организма на човека като на единно цяло е залог за правилния подход към неговото здраве.

Днешната наука е позволила старинният метод на диагностика и лечение да стане по-нагледен и обективен, както и по-ефективен за сметка на използването на прогресивните постижения на електрониката и техниката. В „Книга за ритуала” се казва: „Ако лекарят не използва средства, изпитани в течение на три епохи, тогава не приемай лекарство от него”, а методът за пулсова диагностика се прилага повече от хиляда години…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.