Психосоматика на затлъстяването

В този свят всеки е заобиколен от сложни енергоинформационни образувания, наричани егрегори

Тези безплътни същества са изтъкани от емоции и човешки мисли, обединени около някаква идея. И колкото повече мислена енергия е вложена в тази идея, толкова по-силен и влиятелен е нейният егрегор. Домашното огнище също има свой егрегор и се оказва, че неговото влияние може да се отрази върху нашата външност…

АСТРАЛНАТА ПРОЕКЦИЯ НА ВЕНЧАЛНИЯ ПРЪСТЕН

Със сватбения марш и пръските шампанско отбелязваме раждането на егрегора на новото семейство. Отначало той е слаб и хилав, но с времето набира сили. Подхранват го любовта и ревността на младоженците, веселието на децата и тревогите на родителите, енергиите на конфликтите и помиренията, на радостите и горестите на съпружеския живот. И ако семейството е успешно, той набира сили. Става самостоятелно същество и заточва да поддържа с натрупаната енергия хората, които са го породили.

Какво става обаче, ако една от привичните роли изведнъж се окаже „вакантна“? Промяната в семейството (смърт, развод, раждане на дете й т.н.) нерядко се съпровожда с това, че един от членовете (или няколко) рязко променят теглото си. Познато ли ви е? Но какво се крие зад външните проявления на тънкия план? Нека разгледаме няколко типични ситуации на преразпределение на семейните роли.

КИЛОГРАМЧЕ ЗА ТАТИ, КИЛОГРАМЧЕ ЗА МАМА

Семейство, състоящо се от мъж, жена, деца и баба, изведнъж се лишава от единствения мъж. Да допуснем например, че той отива при друга жена. Майката остава сама с децата и възрастната баба. Започва да пълнее и никой не се учудва от това. Тя е под стрес, толкова грижи има на главата си – кога да се занимава със себе си? Но това не е обяснение, а само оправдание. Всъщност тя е променила положението си в егрегора и сега получава от него допълнителна енергия, за да изпълнява не само своите функции, но и задълженията на глава на фамилията. Върху нея се възлага и ролята на бащата: голям, силен, стабилен човек, защитник и покровител на цялото домочадие. Увеличава се значимостта на жената – увеличава се енергийното й подхранване – увеличава се и теглото й! Тя трябва да съответства на ролята на „водач на глутницата“. Ако тя не е в състояние да се справи с тази роля сама, егрегорът й подбира „втори заместник“ сред домашните – например най-голямата дъщеря. И с облика на момичето също започват да се случват чудеса…

Нещо подобно се наблюдава и след раждането на дете. Променят се животът на майката, хормоналният й статус, енергетиката. Жената получава нова отговорна роля в семейния микрокосмос, а егрегорът й помага да стане по-силна, по-значителна, дава й възможност да се справи с ролята на майка и да се грижи за децата. И какво излиза? Правилно – тя трупа килограми.

Обикновено след раждане отслабват жените, които доброволно отдават „юздите на управлението“ в ръцете на новоизпечените баби и други роднини, които вместо тях укрепват своето положение в семейния клан. Рядко, но понякога се случва енергията на майката да бъде уловена от самото дете. Ако родителите напълно се покоряват на волята му и го превръщат в божество и повелител. Тогава ставаме свидетели на капризен младенец в ръцете на призрачно отслабналата си майка.

ДИЕТИТЕ НЕ ПОМАГАТ

Понякога егрегорът отделя „главното“ по други критерии. Да вземем например семейство с високо ниво на доходите, където всички роли са разпределени, няма незапълнени ниши, всички живеят в мир и любов, но „главните“ пари в дома носи… жената. Тя я възприемана като „най-голямата“ и започва да пълнее, обвинявайки за това „седящата си нервна работа“. Впрочем на мъжа в същата роля също не му е лесно да запази стройна фигура. Затова външността на „тъпканите с пари“ се асоциира с голям корем и дебел врат.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.