Как да овладеем психологическото преяждане?

Има добра новина по темата, и тя е, че учените са открили начин как да се преодолее психическото преяждане

психологическото преяждане
Психическото преяждане е причина за един огромен процент затлъстели възрастни и деца. Както знаете, появата на психологическото преяждане е свързана с глада и неговата връзка с центъра на удоволствията. Тази зона в мозъка също беше разгледана от гледна точка на развитието на никотиновата зависимост и опиоидните съединения. Въз основа на тази информация, изследователите са изчислили, че въздействието върху нуклеус акумбенс може да окаже помощ за преодоляване на психологическото преяждане.

Бупропион е антидепресант, който се използва за лечение на никотинова зависимост. На теория, това може да помогне, но това не е достатъчно, за срока на действието. Варениклин е друго средство за защита на зависимостта от тютюна. Това средство е по-ефективно, но има неприятни странични ефекти.

Напреднали компютърни алгоритми са помогнали на учените да анализират наличните на връзки между никотиновия глад и преяждането. Така е установено, че тези два антидепресанта са подходящи за лечение на склонност към преяждане. Предизвикателството е да се намери съединение, което наподобява структурата на варениклина. Оказа се, че има лекарство, което се използва за стимулиране производството на слюнка, подобно на варениклин, неговата триизмерна структура и биологична активност.По този начин съчетанието на тези два препарата ще спомогне за овладяване на психологическото преяждане.

Освен това, за да преодолеете психологическото преяждане е необходимо да знаете още нещо. Гладът не влияе на количеството на консумираните калории. Някои производители на храни твърдят, че техните продукти намаляват апетита. Но това съвсем не означава, че ще приемете по-малко калории, ако хапвате от тези храни.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.