Психичните разстройства могат да бъдат лекувани чрез йога

Йога е перфектното решение за хора с биполярно разстройство (маниакална депресия)

йога
Психичните разстройства могат да бъдат лекувани чрез йога

Заболяването се характеризира с екстремни промени в настроението и нивото на активност. Това до голяма степен се отразява на способността за извършване на ежедневни дейности, отбелязва Business Standard . Но заниманията с йога могат да променят всичко.

Тази теория на Brown University е тествана върху 109 доброволци. Хората участвали в йога курсове средно 6 години към момента на провеждане на проучването. Те следвали указанията на инструктор два пъти седмично. Освен това, у дома изследваните хора също правили упражнения. С течение на времето много хора започнали да мислят и да вярват, че йога е добро за тях. Участниците в експеримента, които практикували редовно източната практика започнали да възприемат упражненията като нещо хубаво и полезно за тях. Това усещане, както и подобрение в състоянието е наблюдавано при 63-ма от доброволците. При останалите не е забелязано нито подобрение, нито влошаване, а при една малка част от хората настъпило влошаване.

Според експертите йога може да помогне на хората да подобрят психическото си състояние ако възприемат практикуването на асани и медитация като фитнес или разнообразно физическо натоварване, но не и като религия, с която трябва да се съобразяват.

И въпреки това не можем да не признаем добрите страни и последици от практикуването на йога. По-ранни изследвания са показали, че само три занимания по йога в седмицата могат да ппомогнатна човека да се справи с депресията. Тези, които се практикува йога, има високо ниво на амино киселината GABA, необходима за нормалното функциониране на мозъка и централната нервна система. Ниските нива на GABA обикновено са индикатор на депресия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.