Прополис в борбата с оплешивяването

Прополис – този необикновен продукт има доказано много и различни ползи за здравето

??? ? ?????? ???????? ???????????? Всички знаем, че прополисът има невероятни свойства. Традиционно, той се използва за дезинфекция и лечение на различни кожни лезии. Прополис също така може да бъде полезен при инфекции на лигавицата. Но последните експерименти с мишки, проведени в Япония, са показали, че прополисът стимулира растежа на косата.

 

 

 

 

 

 

Според The New York Daily News , прополис се използва от пчелите за запечатване на клетките и тяхната дезинфекция. При животните и хората прополис може да причини увеличаване на растежа на клетките, свързани с растежа на косата. Като част от експеримента, учените са използвали мишки, които имали проблем с козината, както и такива, чиято козина била принудително обръсната.

И лекарите започнали да третират кожата на тези гризачи със силен спиртен разтвор, в който имало прополис. В резултат на това, козината на тези животинчета започнала не само да расте, но и да се сгъстява. Онова, което станало ясно е, че броят на клетките, участващи в растежа на козината, се увеличил след лечение на с прополис. Според учените, прополисът може да помогне на онези хора, които са загубили косата си, заради някакво възпаление. То бързо ще бъде премахнато от лечебното пчелно лекарство. И не след дълго, тези хора ще се радват на хубава и гъста коса. Плюс това, било доказано категорично нещо, за което досега само се предполагаше – прополисът има противогъбични свойства. Още в древността той е бил използван за лечение на тумори, възпаления и наранявания с различна етиология.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.