Пролетната настинка се лекува по-трудно от зимната

Макар да е пролет, една нищо и никаква настинка може да премине в остър синузит, ако не се лекува навреме. Най-често я причиняват риновируси

настинка

Дори и най-обикновената хрема се причинява от риновируси, които са над 300 типа. Днес повече от 15% от хората страдат от остри и хронични синузити. Други 30% не са диагностицирани навреме, и лечението им става по-трудно.

Когато носът е запушен се диша през устата. По този начин в дробовете влиза непречистен, незатоплен и неовлажнен въздух. така се появява оток на носа. Отворите към кухините на синусите се затварят, оставяйки ги без вентилация. В тях се задържат секрети и се улеснява размножаването на бактерии.

За да не се боледува често от хрема, краката трябва да се пазят от настинка, през зимата да не се заспива и да не се излиза навън с мокра коса, да не се стои на течение и вятър.

Когато е налице настинка е добре да се затопли тялото с горещ душ. При наличието на хрема и температура краката се потапят в гореща вода с шепа морска сол и две лъжици синапено семе. Може да направите две отделни процедури – първо с морска сол, а след това със синап. По този начин се засилва кръвообращението. Това е и още едно средство за повишаване на имунитета. На всеки час да се пие чаша топъл билков чай с мед и лимон. Да се пият природни имуностимулатори – ехинацея, алое, прополис, женшен.

Ако температурата е под 39 градуса, не бива да се рязко, а постепенно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.