Продължителното кърмене намалява риска от преждевременна смърт

Проведени наскоро проучвания установиха още една причина за продължителното кърмене и ползите от него

 

кърмене

Повечето майки днес не са склонни да кърмят децата си. Има и такива, които чисто физиологически са възпрепятствани. Добре е обаче да се знае, че бебето, което е отраснало с продължително кърмене, има много по-големи съпротивителни сили.

Повечето хора знаят колко важно е в днешния свят да имаш надеждна имунна система. Имунната система се изгражда с продължително и естествено кърмене. Това е първата ефективна защита, която хората получават за своето здраве по един съвсем натурален начин.Знае се колко страшни болести са налице, само защо имунната система е слаба и не може да се бори с тях. Сега стана ясно, че продължителното кърмене освен стабилна имунна система може да ни даде и по-дълъг живот.

Липса на майчиното мляко в ранна възраст може да доведе до хронично възпаление и повишен риск от преждевременна смърт, откриха изследователите.

Те са анализирали данни от почти 7000 души на възраст 24-32 години и стигнали до заключението, че майчиното мляко се отразява на нивото на С-реактивен протеин (CRP), повишените нива на който е основна характеристика на възпалителните процеси в организма, свързани със сърдечно-съдовите заболявания.

По-специално, изследователите са открили, че кърменето три месеца намалява нивото на този протеин с 20%, а в рамките на три до шест месеца – 26,7%.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.