Пролетта е най-подходящото време за прочистване на организма

Природата си знае работата, човешкият организъм е снабден с най-ефективните системи за прочистване и сам сигнализира, когато не може да справи или има проблем Всеки от нас поне веднъж годишно трябва да прави прочистване на организма

 

прочистване на организма

Черен дроб, стомах, бъбреци, бели дробове, кожа, кръвоносна система – тяхната работа е така организирана, че всички опасни токсини да се преработят в по-малко вредни и да се изхвърлят. Но точно от това възникват проблеми. Безразборното хранене, нездравословният живот и обкръжаващата среда предизвикват срив в работата на организма. От друга страна, детоксикацията протича във всеки от нас с определена скорост и е генетично заложена, а с възрастта натрупването на токсични вещества изпреварва способността на органите да ги неутрализират. Затова трябва да направим прочистване на организма. Някои източни практики дават добър отговор за тази процедура.

Според аюрведа през зимата нашето тяло се управлява от закони, които го карат да търси топла, хранителна и мазна храна. Затова е напълно естествено през студените месеци да преяждаме – допълнителните калории са допълнителна енергия. Но нарастващият обем от храна води до увеличаване и на килограмите, и на токсините. Специалистът по аюрведа Скот Блос е убеден, че пролетта е най-подходящото време за прочистващи процедури. Тогава тялото ни чувства приближаването на топлия сезон и това му дава допълнителна енергия. Затова пролетта е най-подходящия сезон за прочистване на организма.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.