Сами трябва да решим проблемите със съня, показа проучване

Проблемите със съня засягат все повече хора. И все повече стават онези, които не могат да решат този проблем

проблемите със съня

Проблемите със съня се задълбочават при съвременния човек. Факт е, че вече е трудно сънят да се повлияе от билки, билкови отвари или някакви други нетрадиционни методи за лечение на безсънието.

Ако имате проблеми със заспиването, трябва да промените своята политика по отношение на гледане на телевизия, казват експертите. Ключов елемент е самоконтрола. Самокнтрол трябва да има в случаите, в които включвате телевизора, както и в момента, в който ТРЯБВА  да го изключите.

Служителите на Университета в Мичиган интервюирали 821 пълнолетни хора. На участниците в изследването им били зададени въпроси, свързани със съня и гледането на телевизия.

Анкетираните трябвало да говорят за това за това колко дълго и често те гледат телевизия в интервала от 20:00 до 07:00 часа. Също така, участниците са се съгласили или не са се съгласили с изявления като: „Искам да си лягам на време, но не не мога“, „Аз често правя различни неща, когато дойде време за сън.“ Сред отговорите е имало и такива изказвания: „Бих искал да бъда по-дисциплиниран“, „Мога да работя ефективно за постигане на далечни цели“.

Оказа се, че мъжете по-често са гледали телевизия през нощта, отколкото жените. Според експертите, добре установения навик все още може да предизвика дълго гледане на телевизия. И за да се изкорени този навик е нужен самоконтрол. Това означава, че хората трябва да изключват телевизора в определено време. И особено, когато това е времето за сън.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.