Проблеми със зрението може да провокират зрителни халюцинации

Проблеми със зрението могат да станат причина да виждате сенки, образи и светлини, които иначе не съществуват. И това съвсем не означава, че полудявате

Проблеми със зрението предизвикват не само главоболие. Ето една интересна новост, която ще отговори ня някои ваши въпроси, ако имате проблеми със зрението.

Ако видите призрак, не бързайте да ходите при психиатър или екзорсист. Ако ви се привиждат странни, несъществуващи форми, най-вероятно имате проблеми със зрението. Това предупреждение четем в Дейли мейл. Според офталмолозите халюцинациите са симптом на рядък синдром. Известно е, че макулната дегенерация, катарактата и глаукомата водят до загуба на периферното зрение. Но понякога те се трансформира в синдром на Чарлз Боне характеризиращо се с халюцинации.

На фона на загубата на периферното зрение, мозъка се опитва да компенсира провала в потока на постъпващата информация. И понякога той запълва празнините с образи, които са били видени по-рано. Ето защо, до 50% хора с дегенерация на макулата, се сблъскват с халюцинации. За някои хора това са точки, абстрактни форми, а за други – по-конкретни и детайлни изображения.

Халюцинациите могат да продължат няколко часа, и без лекарство срещу тях. Много от пациентите се страхуват да докладват наличието на халюцинации, от страх да не бъдат обявени за луди, или за да не им се сложи диагноза деменция. Между другото, има наличие на халюцинации, които са симптом на мигрена, страничен ефект от инсулт, при прием на наркотици и алкохол.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.