https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5 ранни признака за сериозен проблем с бъбреците

0

Колкото по-рано се открие нещо нередно с бъбреците, толкова по-лесно се лекува то

bybrecite
Те са много важен орган, който отговаря за изхвърлянето на отпадъците. Ако не работят добре, в тялото се натрупват токсини.

Има няколко признака, които ви „открехват“ за проблем с бъбреците още преди да е станала голяма беля. Те са:

1. Болка ниско в гърба

Болката в долния край на гърба е най-честият симптом за влошено състояние на бъбреците. Тя може да е и от двете страни или само от едната. Ако остане без внимание, много бързо ще стане двустранна. В някои случаи отслабва или изчезва след уриниране.

2. Промяна в урината

Друг типичен признак е промяната в миризмата или наситеността на урината. А също в честотата на уриниране. Ако цветът на урината избледнее или пък тя стане по-тъмна, ако имате по-чести повици или пък те се разредят, нещо става с бъбреците. Освен това урината може да стане пенлива или да изтича болезнено. Всяка от тези промени изисква незабавно да си запишете час при уролог.

3. Подпухване

Ако бъбреците не работят добре, тялото събира течности, подпухва в областта на китките, глезените и лицето и се мъчи да ги изхвърли през кожата. В резултат човек се поти, без да му е горещо и без да се е натоварвал.

4. Сърбежи

Заради натрупването на токсини кожата става суха, почва да се лющи на места и да сърби. Тези места могат да се лекуват локално, но това не влияе на дълбоката причина за тях.

5. Спад на кислорода в кръвта

Една от най-важните функции на бъбреците е да синтезират еритропоетин. Без него намаляват червените кръвни клетки, които пренасят кислорода из тялото. Това на свой ред води до анемия и дефицит на желязо. При ниско ниво на желязо на човек му е студено дори в топла стая и постоянно е уморен и отпаднал.

Как да си помогнете

• Избягвайте кадмия
• Не пушете
• Пийте повече вода
• Движете се повече
• Пийте сок от боровинки
• Пийте билкови чайове

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.