Специалисти: не споделяйте проблемите с приятелите си!

Приятелите са за това, за да ни подкрепят в трудни моменти, ще каже някой. оказа се, че не е точно така

приятелите
Приятелите е по-добре да не знаят за проблемите ни. Ново изследване откри нещо твърде интересно в тази насока.

В ново изследване, проведено в Университета на Източна Каролина, са взели участие 67 жени на възраст над 20 години. Участниците отговориха на въпроси, свързани с романтичните отношения, включително наличните проблеми в тях и хората, с които те ги обсъждат.

Учените наблюдавали и интервюирали жените в продължение на 2 години, пише Дейли мейл.

Проучването установи: обсъждане на проблеми в отношенията с приятели увеличава риска от раздялата с тях с поне 33%. Очевидно, приятелите не помагат за решаване на проблемите, а само ги изострят и задълбочават. В същото време, жените, които говорят за проблемите с партньора си, е два пъти по-вероятно и са в състояние да запазят връзката си.

Учените казват, че приятелките много често имат негативно отношение към гаджето или съпруга на своята приятелка. Когато вие споделяте проблемите в отношенията си, приятелите могат да ревнуват, особено ако те също имат проблем, но не искат да го споделят. Ето защо е по-добре да обсъждате трудностите, които имате в живота с вашия партньор или с родителите си, ако сте сингъл, а не с приятелите.

В тази връзка ще добавим и още един интересен факт. Много мъже предпочитат да се съветват с приятелки, преди първа среща

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.