https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Притеснителните състояния, които ни спохождат насън

0

Има няколко притеснителни неща, които човек прави по време на сън. Тогава той е най-неосъзнат и нещата, които се правят не са нарочно. Ето кои са най-притеснителните от тях:

– хъркането – открай време то си е най-притеснителното явление по време на сън. Но това, че хората по цял свят хъркат е нещото, което всеки знае и поради това не се притеснява. Макар че звуците, които се издават, често са различни, те са все толкова смущаващи. В своята голяма част хъркането се дължи на стесняване на дихателните пътища и вибрациите, които се образуват в носната кухина и гърлото;

file3987– слюнотоделяне – ако всяка сутрин възглавницата ви е мокра, това може да е свързано и със заболяване. Слюноотделянето е нормален физиологичен процес, но все пак може да има и състояние, свързано със здравословното такова.

– говорене по време на сън – говореното насън си е безобидно, без значение дали това са отделни изречения или пък само мърморене. Но ако става въпрос за крясъци, тогава вече нещата са притеснителни. 

– напикаването – напикаването е може би най-смущаващото от всички състояния, които ни сполетяват нощно време и най-вече децата. За жалост обаче и възрастните може да са засегнати от него. Ако това е еднократно, то няма повод за притеснение, но ако е често повтарящо се явление, тогава е индикация за по-сериозен проблем. Добре е да се потърси помощ.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.