https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Приспивната песен е заклинание и защитен амулет

0

Още от древността се е смятало, че текстът на приспивната песен е своего рода заклинание

Например при народността ханти майката съчинява индивидуална люлчина песен за всяко дете. Тя се пее единствено на него и му служи за защитен амулет през целия живот. Както стана ясно, много по-лесно е да се въздейства върху заспиващ или спящ човек, в това число и енергетически. И ако майката постоянно пее на бебето си песни с пожелания за здраве, успех и щастие, много вероятно е„заклинанието” да сработи.

Съвсем друго явление са т.нар. смъртни приспивни песни

Те са разпространени по цялото земно кълбо, макар че се пеят изключително рядко. В тях в прав текст се пожелава смъртта на детето. Някои изследователи смятат смъртните приспивни песни за своеобразно средство за евтаназия. Пеели ги на слаби, болнави, нежелани деца, помагайки им по този начин спокойно да преминат в отвъдното. Според други смъртните люлчини песни носят трансформационна информация. С помощта на тази информация майките програмират детето да остави всичко лошо от изминалия ден и да се възроди на следващия.

ПРИСПИНИ ПЕСНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Оказва се, че и възрастните могат да получат огромна полза от слушането на люлчини песни. В някои култури такива песни си пеят един на друг влюбените. Случва се приспивни песни да се изпълняват на болни членове на семейството. Това им помага да възстановят здравето и душевното си равновесие.

Напоследък в много страни аудиозаписи на национални приспивни песни се използват като терапевтично средство. Изследванията потвърждават, че се усилва обезболяващото действие на лекарствата (достатъчни са по-малки дози, отколкото без приспивните песни), хората започват да заспиват нормално и без сънотворни. Освен това с помощта на люлчините песни се лекуват определени психологически разстройства, особено наследените от детството.

Слушайки приспивни песни, човек се усеща защитен, по-уверен. Той сякаш се връща в детството и попълва дефицита си от топлина и родителска грижа. Той се потапя в състояние, когато регенерацията на психиката е повишена и стресовите ситуации не го тревожат така силно — и на сутринта се събужда „като нов”.

Затова, ако ви налегнат проблеми и не можете да се измъкнете от кръговрата на неприятностите, пуснете си любима люлчина песен, увийте се в одеялото и спокойно заспете. Защото приспивните песни са средство, проверено през вековете…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.