Принудителен аборт – защо е толкова опасен за здравето?

Едва ли има жена, която доброволно стига до решението за аборт, и то принудителен

аборт
Принудителният аборт е неестествен в природата. Една жена трябва да даде живот и да направи всичко, което е по силите й, за да се роди това бебе. Тези изречения са верни, но не са подходящи за всички ситуации в живота. В края на краищата, да се намери правилното решение за нежелана или желана бременност при някои злокачествени и опасни заболявания е изключително трудно. Друг е проблема, когато бременността е следствие от липсата на предпазни средства.

Абортът във всички случаи повдига въпроси за редица тъжни и неблагоприятни ефекти върху здравето на жената и взаимоотношенията с нейния любим, партньор, семейство, близки и приятели.

Самият аборт има зашеметяващ удар за здравето и психиката. По отношение на физическите последици за здравето при аборт са проблемите с метаболизма, ендокринните функции, функциите на бъбреците и редица други усложнения. Но най-лошото от всичко е едно бъдещо безплодие.

Самият аборт носи след себе си разнообразие от психично-здравни проблеми – чувство за вина, загуба, депресия в различна тежест, апатия и други.

Като се има предвид всички по-горе, можем ясно да кажем, че аборта е много, много вреден. Той носи опасни последици за здравето на жените, които могат напълно да загубят способността да се раждат деца, а в някои случаи и за децата, родени след принудителен аборт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.