https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Принципът на синусондата – за хубавото и лошото в нашия живот

0

Има си принципи и обяснение за хубавото и лошото в нашия живот. И днес ви предлагаме една интересна теория за цикличността на живота

хубавото и лошото
За синусоида не сте се сещали, откакто сте завършили гимназия. Ами време е да се сетите за оная вълнообразна линия, която криволичи тук нагоре, ту надолу, точно в дните, когато ви се струва, че нищо не върви.

Мъдрите хора казват, че в живота действа принципът на синусондата – винаги има пикове и спадове, а след срив винаги следва подем. Като вярвате в това, можете да се измъкнете и от най-черното настроение. Защото светът наоколо е такъв, какъвто го възприемате. И защото няма кой друг да се погрижи за вас освен самите вие.

Тези философски размисли са ви нужни за начало. Следват съвсем конкретни техники, за да се ентусиазирате и да си свършите работата. Някои от тях са познати – по възможност да излезете от офиса, за да се поразтъпчете и освежите навън, или поне да станете от стола и да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Да поговорите с някой приятен колега или да се обадите на приятел. Да прочетете нещо, което ще ви мотивира и вдъхнови.

Има обаче необичайни препоръки, за които психолозите твърдят, че доказано помагат, когато се чувствате тъпо

Идете в тоалетната и издухайте носа си. Може да не е запушен, но простото действие ще ви накара да смятате, че вече дишате по-леко.

Втори странен трик, но работи – сменете си чорапите. Когато очаквате тежък ден, пъхнете в чантата си резервен чифт и някъде в ранния следобед се преобуйте. Действа освежаващо, защото човек е свикнал да слага чорапите си сутрин, а като ги смени по друго време, сякаш започва деня си отначало, по по-добър начин, обясняват специалистите. По същия механизъм ще се почувствате презаредени, ако си измиете зъбите в офиса.

За делниците с очакван стрес непременно се облечете така, както имате най- много самочувствие. За някои това означава да са толкова елегантни, че да усещат възхитени или завистливи погледи. За други може да е обратното – да си сложат старата, но най-
удобна рокля, за да не изпитват допълнително напрежение. Като човек се чувства комфортно в дрехите си, настроението му по-лесно се оправя.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.