https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

При световъртеж отпушете ушите и направете ето тези упражнения!

0

Има много рецепти и съвети за световъртеж. Важно е да намерите причината, която го предизвиква, и да се започне лечение

световъртеж
При световъртеж може да облекчите състоянието, като отпушите ушите и направите ето тези две упражнения.

В ушния канал се натрупват калциеви соли и в един момент го запушват. Запушеното ухо също може да причини световъртеж. Затова е добре да се ползват неагресивни методи за отпушване на ушите.

Сипва се в ухото малко затоплено олио и то отпушило канала. Ето как се прави –
1-2 ч.л. олио или зехтин се сипват в чашка за ракия. Тя се поставя в по-голям съд с гореща вода така, че водата да не се смеси с олиото. Щом то се затопли, но без да е станало горещо, се сипва внимателно в болното ухо. Човекът трябва да лежи настрани 5 минути и ухото да е на равно, за да не изтече олиото. После се обръща на другата страна, като възглавницата трябва да е застлана с кърпа. След малко олиото се оттича на кърпата.

Оцет и спирт

Уши се отпушват и със смес от оцет и спирт в равни количества. Няма нужда от затопляне. Капват се в ухото на легналия настрани човек 5-6 капки от сместа и пак се изчаква малко. После той се изправя да седне и течността излиза.

Ако световъртежът не върви заедно с други тревожни симптоми, той минава със следните две упражнения, използвани в клиничната практика.

1. Седнете на диван или легло с изправен гръбнак. Легнете настрани с леко повдигната глава, така че носът да е вирнат под 45 градуса. Лежете така 30 секунди и се изправете. Повторете същото движение, лягайки на другата страна.

2. Седнете на леглото и завъртете глава наляво под 45 градуса. Сложете възглавница зад гърба си така, че при лягане рамената ви да опрат в нея, а не главата. Легнете бързо назад с лице нагоре все така под ъгъл от 45 градуса. Изчакайте 30 секунди, завъртете главата под 90 градуса и изчакайте още 30 секунди. Легнете на дясната си страна, като отново завъртите главата така, че да гледа към тавана, за още 30 секунди.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.