При болка в краката направете тази лесна и ефективна рецепта

Дискомфорт, умора, тежест, болка в краката – всички тези симптоми се появят по време на живота на всеки човек

болка в краката
При болка в краката направете тази лесна и ефективна рецепта

Понякога има болки в мускулите на краката по време на продължително ходене, причинени от неудобни обувки. Усеща се и болка в пръстите, ако стъпвате повече на тях, или в петата, ако набивате много крак при ходенето. Краткотрайна болка с краката, както и мускулни крампи се появяват, когато има липса на микроелементи, особено при недостатъчна консумация на храни, съдържащи магнезий.

С промяната на времето краката започват да болят. Това е най-осезаемо сутринта, когато правите първите стъпки. И най-често тези болки идват без предизвестие. През зимата болката се усеща повече, отколкото през лятото. Може би това е така, защото през по-голямата част от лятото ходим боси? Каквато и да е причината, има достатъчно средства от народната медицина, които ще ви помогнат при болки в краката. Предлагаме ви следната рецепта.

В една чаша или друг подходящ съд се слагат около 2-3 пръста нерафинирано олио. Към това олио се добавя една пълна чаена лъжичка морска сол. Бъркате и оставяте солта да се разтвори добре. Солта се разтваря бавно, така че ще отнеме малко повече време и ще е необходимо търпение. В продължение на три поредни дни, преди да си легнете търкайте краката и глезените с тази смес. След това сложете на краката найлон и обуйте вълнени чорапи. Стойте колкото може повече. Правете процедурата вечер. Преди да си легнете измийте краката и ги разтрийте с малко камфоров спирт.

След три-дневен курс на лечение уморените крака са освежени, а ходенето става много по-лесно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.