През пролетта и най-леката настинка протича по-тежко

Чакаме с нетърпение пролетта, но организмът ни сякаш се съпротивява – чувстваме се уморени, кръвното ни играе, обаждат се гастрити и алергии

 

детоксикация през пролетта

Сезонният преход от зима към пролет е най-критичният в цялата година. Той подлага здравето на изпитания и натоварва организма. Активират се всички системи за пренастройка, но дейността им не е добре съгласувана. Обясненията са много и най-разнообразни – като се започне от липсата на свежа и пълна с витамини храна, дефицита на слънце, честите и внезапни промени на времето с резки колебания в атмосферното налягане и температурите, понижения имунитет вследствие на прекарани вирусни заболявания и завършим с дългото зимно обездвижване и натрупаната емоционална умора от зимните месеци.

Реакциите на организма също са различни – продължителни колебания в кръвното налягане, нарушения в сърдечния ритъм, по-нисък хемоглобин. Лекарите предупреждават за повишена опасност от образуване на тромби в кръвта, което води до повече инфаркти и инсулти. Обострят се болестите на психиката. А на всичкото отгоре трябва да свиквате и с т.нар. лятно часово време, т.е. да ставате с един час по-рано.

За да устоите на капризите на пролетта, трябва да сте внимателни. Много е полезно да изчистете тялото от токсини с подходяща диета и да подсилите имунитета, като презаредите запасите от ценни вещества. Докато се подготвяте да сте елегантни в ефирните пролетни дрехи, не прекалявайте с увлечението по свалянето на килограми. Погрижете да се нахраните косата и кожата, за да блестите през пролетта. Използвайте умело и силата на цветовете за по-добро настроение и хубавите дни през пролетта за по-дълги разходки.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.