Преработените храни са потенциални канцерогени!

Канцерогени са вещества, които пряко участват в причиняването на рак, като това се дължи на способността да се повреди генома

канцерогени

Кацерогени са и причината за нарушаване на клетъчните метаболитни процеси.

Ето какво откриха учените за това къде са потенциалните канцерогени около нас и какво могат да ни причинят.

Общи добавки, които могат да бъдат намерени в хляба, маргарина и бонбоните, вероятно причиняват рак на дебелото черво, пише Дейли мейл.

Емулгаторите, например, се добавят в повечето от обработените продукти за подобряване консистенцията и увеличаване срока на годност. Те, емулгаторите, променят чревната микрофлора.

Тази промяна предизвиква възпаление, създавайки идеални условия за растежа на раковите тумори. По принцип, известно е, че микрофлората е ключов фактор за появата на възпалително заболяване на червата. Болест на Крон и улцерозен колит. Това са две от най-често срещаните видове заболявания. Освен това те допринасят и за появата на рак, не само на стомаха.

Служители на Университета в Джорджия са започнали да хранят с два вида емулгатори лабораторни мишки. Животните са получавали премерени дози полисорбат 80 или карбоксиметилцелулоза. Това значително е променило чревната флора.

От своя страна емулгаторите, с които били хранени мишките, провокирали възпаление, което спомогнало на раковите клетки да се развиват.

Емулгаторите предизвикали леко възпаление и метаболитен синдром. Очевидно, добавките водят до нарастване на опасните бактерии. Обикновено емулгаторите действат като сгъстители, по-специално в сладоледа. Факт е, че добавките промененят микрофлорате.

При пренасищане на организма с емулгатори в организма се развива слуз. Този процес не се среща само при лабораторните мишки, а и при хората.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.