https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Премахнете завинаги болестите

0
термовизия

Термовизуалната диагностика е надежден, бърз и сигурен метод за откриване на сериозни заболявания

Терминът „преждевременно стареене“ се използва все по-често и това се дължи на неблагоприятните екологични и социални фактори, които водят до преждевременното износване на човешкия организъм, който не може напълно да усвои дадения му от природата ресурс. Остаряването е процес, при който системите на организма постепенно започват да се износват, а това е и причината за проявата на различни заболявания.

Учените са установили кои са веществата, които не само могат да забавят процесите на стареене, но могат и да помогнат за удължаване на активното дълголетие. Това са пептидните биорегулатори на основата на късите пептиди.

пептидиПептидите са органични съединения, които се състоят от аминокиселини, свързани чрез пептидни връзки. Тези съединения нормализират синтеза на белтъци, активизират обменните процеси на клетъчно ниво, възстановяват функциите на органите и системите до нивото на здравия организъм, а освен това възпрепятстват развитието на болести, свързани с възрастта.

Има пептиди, които имат специално предназначение – стимулират растежа и имунитета, имат противоалергично действие, природни аналгетици, пептиди на паметта, съня, има и пептиди, които са модулатори на поведение и настроение. Разнообразието от пептиди позволява да се отстранят последиците от процесите на стареене, а освен това и да се работи директно с факторите, които причиняват дегенеративни процеси в клетките. След като се възстанови нормалното функциониране на клетките, изграждащи човешкото тяло, започва и правилното усвояване на витамините и минералните вещества.

Ето и какъв е механизмът на стареене на клетката: Теломерите са окончанията на хромозомите, които са съставени от специализирана линейна хромозомна ДНК, състояща се от къси последователности. Те имат за задача да изпълняват защитна функция. В процеса на стареене теломерните участъци на хромозомите се характеризират с неспособност да се съединяват с други хромозоми или с техни фрагменти. При всеки цикъл на делене теломерните участъци се скъсяват, тъй като ДНК-полимеразата не може да синтезира копие на самия край на хромозомата. По тази причина ДНК-полимеразата се нуждае от праймер, към който може да бъде добавен първият нуклеотид. Това е един от най-важните фактори в процеса на биологичното стареене.

Има специален ензим – теломераза, който благодарение на своя собствена РНК-матрица може да дострои и удължи теломерните последователности. В повечето диференцирани клетки теломеразата е блокирана, но е активна в стволовите и в половите клетки. На това се базира основното приложение на олигопептидите.

Пептидите са напълно безвредни съединения. Те се състоят от няколко аминокиселини, които винаги са присъствали в живия организъм. Проведени са клинични изследвания върхо над 15 000 000 души, които показват, че приема на пептиди няма странични неблагоприятни ефекти. Тези изследвания са провеждани в рамките на 30-години и потвърждават ефективността на използването им за предотвратяване на преждевременното стареене, в борбата с възрастовите патологии.

Комплексът от пептиди подмладява клетките на човешкото тяло, повишава устойчивостта на клетките към хипоксия, токсини и други вредни фактори, нормализира обмяната на веществата, увеличава ефективността на процесите на усвояване на хранителните вещества. Също така спомага за отстраняване на метаболитните продукти, оказва положителен ефект върху дейността на органите и тъканите в нормални и патологични условия, поддържа броя на физиологично зрелите и функционално активните клетки, както и обмяната на веществата в тях, подобрява процесите на възстановяване на тъканите и органите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.