Прекаленото изпотяване се свързва със сериозни психични проблеми

Прекаленото изпотяване е неприятен проблем, който се среща не чак толкова често и притеснява предимно мъже

прекаленото изпотяване
Прекаленото изпотяване не е козметичен дефект, не е и симптом, който може да изчезне. Това е заболяване, което трябва да се лекува.

Хората с прекомерно изпотяване (хиперхидроза) може да се потят обилно дори и в студ, както и в състояние на абсолютен мир и покой. Има редица средства, които помагат на хората, страдащи от хиперхидроза. Това са например специални средства против изпотяване, инжекции с ботокс и електрическа стимулация. Въпреки това, хората с хиперхидроза често не могат да прикрият или да стопират по никакъв начин прекаленото изпотяване.

Учени от Университета в Британска Колумбия са анализирали данни от над 2000 пациенти от клиниките в Китай и Канада, съобщава UPI.com. Доброволците преминали тестове, предназначени за оценка тежестта на симптомите на депресия и генерализирано тревожно разстройство. И двете психиатрични заболявания са често срещани сред хората, които страдат от прекомерно изпотяване. Рискът е в пряка зависимост от тежестта на хиперхидрозата, или прекомерното изпотяване.

Симптомите на тревожно разстройство са забелязани при 21% от участниците с хиперхидроза и 7.5% от доброволците в контролната група. Приблизително 27% от хората с хиперхидроза и по-малко от 10% от контролната група са имали симптоми на депресия. Въпреки това, експертите не са много сигурни дали има наличие на причинно-следствена връзка между психичните заболявания и прекомерното изпотяване.

Трябва да добавим, че тревожните разстройства и стреса като цяло са опасни заболявания, които засягат много органи и системи от нашето тяло.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.