https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Предпазете се от стриите по време на бременността

0

Стриите са онези малки, бледи линиики, които се получават, когато се увредят нишките на съединителната тъкан. Причините, поради които се получават е атрофия или загуба на колаген от кожата, което от своя страна води до намаляване еластичността на кожата. Могат да се получат през периоди от живота, когато рязко напълняваме или отслабваме, кожата се опъва и колагеновите нишки се „късат“. Тези скъсвания са именно стриите.

Бременността е един такъв период. По време на него, женското тяло претърпява значителни промени – такива, които иначе не би. Една от тези промени е появата на тези неестетични белези. Има обаче начин да се предпазим от образуването на тези нежелани белези по време на най-хубавия период от живота ни – очакването на един нов живот.

pregnant4Местата, където най-често се появяват стрии са горната част на корема, бедрата, но може да имате стрии и по гърдите, дупето и други места по тялото. Имайте предвид, че не всяка бременна е застрашена от тях. Има и такова нещо като индивидуална нагласа и предразположение към състоянието, както наследственост. Важна е и еластичността на кожата, върху която до някаква степен може да се влияе. Ето защо, когато една жена забременее, тя трябва да знае, че има възможност да вземе мерки, за да предотврати появата на стриите, или поне да намали значително тяхното количество.

Нужно е профилактичните процедури да започнат още в самото начало на бременността, а към края й да бъдат особено интензивни. Най-важното, което им влияе и което трябва да се контролира, доколкото това е възможно, защото не всяка жена може да го прави, е умереното напълняване по време на бременността. Както казахме в началото, бързото и рязко напълняване води до прекалено разтягане на кожата. И колкото и да е еластична, се стига до скъсване на влакната в някои участъци и се образуват стрии. Освен контролираното напълняване се препоръчват и грижи за кожата, използване на различни кремове и мазила, които дхидратират цялата кожа и да поддържат еластичността й.

Много ефикасен е ежедневния масаж без значение с какво, но с някакво омазняващо средство. Може да използвате и бабините рецепти, като например масаж със свинска мас. Намажете ръцете си, преди да започнете.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.