https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Правилното хранене може да замени лекарствата

0

При множество болести е възможно ако не да бъдат излекувани, то поне да бъде облекчено състоянието с помощта на правилното хранене

pravilnoto hranene

Тук на помощ идват храните, които може да бъдат не по-малко ефективни от лекарствата, продавани в аптеките, но без вредните им странични ефекти. За да получите максимална полза от продуктите, е необходимо да сте наясно какви точно лечебни свойства притежават. Това ще ви позволи да ги приемате в точния момент и да получите оптимален оздравяващ ефект.

Диня и канела

Аспиринът е най-популярният антикоагулант (средство, използвано при сърдечносъдови заболявания). Приема се, за да се разреди кръвта и по този начин да се намали натоварването на сърцето. Според някои лекари приблизително същия ефект може да постигнете, ако редовно наблягате на динята и канелата.

Мед и мляко – натурално приспивателно

Борбата с безсънието често се превръща в медикаментозна зависимост. Ако не можете да спите, преди да посегнете към сънотворните, опитайте с комбинацията от мед и мляко, която има приспивен ефект.

Чесън и джинджифил

Болкоуспокояващото действие на тези продукти не е ново откритие. Счуканият чесън е спасявал от зъбобол бабите и дядовците ни, които не са имали аптека на няколко крачки. Джинджифилът има подобен ефект плюс противовъзпалителни и дрениращи свойства.

Шоколадът -алтернатива на антидепресантите

Лекарите отдавна са потвърдили, че черният шоколад има антидепресантни качества. Разбира се, с него не може да се лекуват тежки депресии, но спокойно може да се прилага при сезонните спадове в настроението и работоспособността.

Пелина,зелен чай и зехтин – безобидни антибиотици

Всички те имат бактерицидни свойства, при това без страничните свойства на антибиотиците. Разбира се, не може да се мерят с пеницилина, но си струва да ги ползвате срещу грип.

Риба за подмладяване

Ще спасите организма си от свободните радикали и ще си издействате допълнителна порция младост с помощта на обикновена скумрия, запечена с моркови – без да харчите огромни суми за антиейдж добавки.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.