Правила за ползване на маски

Различни видове маски правят кожата ни повече от прекрасна. Разбира се всички те са в зависимост от това какъв е типът на кожата. Може да сложете на мазната кожа и хидратантен крем, ако й липсва влага, а на сухата – регенерираща маска за изклющване на старите клетки. Но всичко трябва да се прави с мярка и в точното време, когато има нужда. Как да разберем това и по кое време? Ето няколко правила за маските, които ни правят красиви и неповторими:

1. Никога не се нанасят стягащи маски със силно антибактериално действие върху суха кожа. Вместо това се спрете по-добре на хидратантна или подхранваща маска.

nejnakoja2. Мазната кожа пък няма да се чувства добре с подхранваща маска, по-добре изберете хидратантната.

3. Маската, стягаща кожата на лицето не бива да се ползва повече от три дни в седмицата. Ако пък е нормална, кожата търпи и само два пъти в седмицата поддръжка с почиства­ща, хидратантна и антистресова маска.

4. Може да комбинирате различните маски, ако кожата ви е смесена – в средата на лицето може да е стягаща маска, а на бузите – хидратантна.

5. Може да използвате маски от 15-годишна възраст. А от 20-та година задължително се правят маски. Минимумът е хидратантна и антистресова маска веднъж месечно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.