https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Позитивните мисли и силата на мисълта наистина могат да лекуват

0

Силата на мисълта е доказана дори и от официалната медицина. Затова си помислете добре какво и как трябва да мислите

силата на мисълта
Напоследък шегата в лекарските среди, че няма здрави хора, а има недоизследвани, е особено актуална. И за съжаление, не е смешна. Според специалистите целият свят е сериозно болен.

СИЛАТА НА МИСЪЛТА

Но дори и в тези нерадостни времена се срещат хора, които се чувстват чудесно – защото мислят позитивно. Днес и традиционната медицина признава, че много заболявания имат психосоматична природа. Дори баналната простуда или грипният вирус поразяват тези, които несъзнателно им позволяват да проникнат в организма. Човекът е уморен, подсъзнанието му буквално крещи, че трябва да забави темпото, но съзнанието игнорира тревожните сигнали. Какъв е изходът от тази патова ситуация? Да се разболее, за да възстанови, макар и минимално, ресурсите и душевното равновесие.

Всеки притежава скрити възможности, за които дори не подозираме. Разумът е много мощен инструмент. Той определя дали човекът ще е здрав, или болен; щастлив или нещастен;

Позитивните мисли и чувства винаги водят към благополучие и здраве, а негативните – към страдания, нещастия и болести.

Нашето здраве е в нашите ръце, и по-точно – в главата ни: в подсъзнанието, в мислите и емоциите. Злобата, страховете, обидата, завистта – ето истинските причини за повечето заболявания. Ако негативните преживявания се превърнат в норма на живот, трудно можем да се похвалим с добро здраве. Рано или късно негативът се проявява на физическо ниво. И тогава отиваме на лекар.

Но няма вълшебна таблетка, която да промени отношението ни към живота и начина ни на мислене. Това всеки трябва да направи сам – да осъзнае проблема, да обикне себе си, близките си, света, да престане да обвинява другите за собствените си неуспехи, да се освободи от негатива и да поеме отговорност за живота си. Да, това е сериозна духовна работа, но резултатът е потресаващ.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.