Повишаваме имунитета, за да устоим на болестите!

Силата на имунитета е нужна не само, за да ни предпази от някои сезонни болести, но и за да ни спести неприятни заболявания като ракови болести и други

 

imunitet Заемете се с тай-чи. Редовните занимания с тази древна китайска гимнастика повишават до 40% броя на клетките, борещи се със заболяванията. Но всъщност всякакви физически упражнения повишават имунитета. Изследванията показват, че хората, които редовно спортуват, се простудяват 25% по-рядко от тези, които обичат да се търкалят пред телевизора, физическото натоварване помага да се изгарят вредните вещества, образуващи се заради стреса, подобряват общото състояние на организма и работата на лимфната система, която извежда токсините.

Яжте ядки – всякакви. Те намаляват нивото на холестерина в кръвта. Бадемите съдържат голямо количество вит. Е, който подобрява имунитета, особено при възрастните хора. Бразилските орехи са богати на селен, необходим за нормалното функциониране на имунната система. Оказва се, че средното количество на селена, който употребяваме дневно, е три пъти по-малко от препоръчителната норма.

Не забравяйте цинка. Недостигът на този елемент отслабва имунната система. Многобройни изследвания доказват, че приемът на цинк на таблетки или чрез спрей за нос ускорява излекуването на простудата. А ако се приема глюконат през първия ден, продължителността на заболяването може да се съкрати до 75%. Крем с цинков оксид също помага да се отстранят симптомите на простудата и съкращава времето за оздравяване. А редовният прием на витамини, съдържащи цинк, намалява риска от разболяване. Покълналите зърна, стридите, тиквените семки, постното говеждо и млякото са природни източници на цинк.

По-често правете секс. Търсите предлог да добавите страст в живота си? Американски учени установили, че хората, които правят секс веднъж или два пъти седмично, изработват повече имуноглобулин А, чиито антитела се борят с инфекцията. Дори обикновеното докосване може да има невероятен ефект – прегръщайки партньора си, вие намалявате нивото на стреса и у двамата!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.