https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Портретите – символика, влияние върху здравето и емоциите

0

Портретите могат да оказват влияние върху хората, а хората — съответно върху портретите

портретите
Източник на изображението: pixabay.com

Ако личността има много силна енергетика, то портретът й ще притежава огромна сила, влияеща върху другите. Именно затова някои се обръщат за помощ към светците, поставяйки свещи пред иконите, тъй като иконата също е своето рода портрет. Приживе човекът, причислен към светците, е водел праведен живот и е помагал на слабите и болните.

От друга страна, нарисуваното изображение може да има и негативно влияние. Така например известно е, че музейните работници не обичат и дори се страхуват от портретите на Влад Цепеш (Дракупа) и Елизабет Батори, известни със злодействата и жестокостта си. Изглежда, че и след смъртта на тези хора портретите им, заредени негативно, влияят зле на околните. Когато се намират близо до картината, някои усещат главоболие или изпитват чувство на тревога.

Ако човекът, който е нарисуван на платното, няма особено силна енергетика, изображението му става уязвимо и неспособно да се защити от злите намерения на околните.

Въздействайки върху портрета, може да се предизвика заболяване и дори смърт на човека, изобразен на картината. За особено уязвими се смятат децата и жените.

Чуждото влияние може да бъде както съзнателно (например урочасване на човека чрез неговия портрет), така и несъзнателно. Известно е, че в богатите домове картините се окачват в главните зали, където се провеждат шумни балове и се канят множество гости. Големият поток от хора с най-различни емоции (невинаги добри и положителни) неизбежно влияе върху портретите, окачени из стаите, а следователно и на хората, изобразени на платната. Всичко това води до определени последствия (неуспехи, болести, смърт)…’

Някои вярват в магическата връзка на хората с техните портрети, други смятат това за чисто суеверие. Засега не е възможно да се докаже или опровергае тази тайнствена зависимост между човека и неговия нарисуван образ.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.