https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Една от главните причини, поради, която се появява така омразния козметичен ефект е обездвижването. Но не бива да се забравя, че това е хормонален проблем. Все пак един от начините, чрез които можем да разрешим проблема е да се движим повече. Спортувайте винаги, когато имате възможност, създайте си график за това, за да бъдете винаги в кондиция, за повече енергия и естествено за по-малко портокалова кожа. Може да правите леки упражнения сутрин и вечер, а през деня да ходите пеш поне 40 минути, например до работа и обратно, до магазина и т.н. Помощници в борбата с целулита са чет­ките, масажните дискове и специалните за целта ръкави­ци, които подобряват тонуса и структурата на кожата и стимулират кръвообращението. С тях се действа винаги след или по време на душ, когато порите на кожата са отворени.

Може да правите масажа у дома, а като допълнение използвайте и антицелулитни продукти – гело­ве, лосиони, масла, кремове и др. Нанасят се с широки кръгообразни движения, като се поставя акцент изключително върху проблемните зони – бедрата и седалището. Препоръчително е да ги правите 2-5 пъти сед­мично.

offer_1039_rWOFcMCSo_imgОсвен масажа, друг ефективен начин да се справите с проблемната кожа и мастните натрупвания, са компресите. Особено добре действа морската сол, водорасли и специална глина за изсмукване на мастните депа. За да повишите ефекта от прилагането на различните антице­лулитни средства, е препоръчително да се направи хидромасаж преди тяхното прилагане. Т.е. с душа се правят кръгови движения, така че струите вода да масажират кожата. Много добър резултат имат и ексфолиращите козметични продукти, които отстраняват мъртвия слой клетки от повърхността на ко­жата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.