https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ако непрекъснато имате чувството, че трябва да лапнете нещо сладко, то сериозно рискувате да лепнете някой и друг килограм горница. Трябва ли ви ограничаване? Ето няколко съвета как можете да направите това без да се мъчите излишно и да страдате от това. Когато например ви се прияде нещо сладко, по-добре изпийте 250 мл вода на малки глътки. Това ще запълни стомаха ви и ще отклони вниманието от сладкишите.

Може да започнете да си водите дневник, в който да описвате кога най-много огладнявате и какво точно изяждате през този период на супер глад. По този начин ще разберете и кога точно получавате атаки на вълчи глад за сладки неща и имате много по-голям шанс да го предотвратите.

Всеки ден трябва да започва с добра и засищаща закуска. Най-добре би било това да става с мюсли или пълнозърнест хляб. Доказано е, а и сигурно сами сте го изпитали на собствен гръб, че който не закусва сутрин, изпитва ужасен глад и тогава именно посяга към вредните сладкиши. 

framar_zashto_jenite_obichat_sladkotoСложете отворено пакетче ванилия на парното или запалете свещ с аромат на ванилия. Според едно английско изследване този аромат подтиска желанието за нещо сладко.

Ако усетите страшен глад по някое време, по-добре хапнете нещо малко кисело, люто или пък леденостудено. Това ще притъпи вашите вкусови рецептори и желанието да изядете нещо сладко ще изчезне. Атаките на глад за сладко обикновено траят 10-15 минути. Ето защо се опитайте да се разсеете през това време, като разговаряте с колеги, чистите у дома или излезете на разходка. 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.