https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ползите от отказаните цигари са…

0

Да се откажат цигарите не е никак лесно, особено ако с години наред сте свикнали да започвате деня си с кафе и цигара. А и когато волята липсва. Но ако още ви липсва пълна мотивация за това усилие, макар да знаете, че цигарите утъняват джоба и здравето ви, нека да видим защо си струва да ги спрете и какви са ползите от това. Хубавото е, че те настъпват почти веднага:

След 20 минути
Нормализират се кръвното и пулсът.

След 8 часа
Даже и годни наред да сте го трупали в организма си, само осем часа след спиране на цигарите, отровният въглероден окис спада до нормално равнище, а живото на кислорода в кръвта се повишава оптимално.

След 24 часа
tutun-cigara-pushach-pushene-dim-bgnes_a21b8a4008Значително се намалява възможността да получите сърдечен удар.

След 48 часа
Започва процес по възстановяване на нервните окончания, започвате да възвръщате обонянието си и вкусовите възприятия. Съсирването на кръвта се нормализира.

След 72 часа
Дишането се нормалзиира, дихателните пътища се отпускат и вие започвате да дишате по-леко, в следствие на това се увеличава и обема на белите дробове, стихва хроничната кашлица, а дишането става по-дълбоко, усеща се прилив на енергия.

След 1-3 месеца
Кръвообръщанието вече се е подобрило, ерекцията става по-твърда, концентрацията на спермата значително се повишава при мъжете, вече ходите с по-голяма лекота, белите дробове функционират три пъти по-добре.

След 5 години
Двойно намалява рискът от рак на белите дробове, понижава се и рискът от преждевременно състаряване на кожата.

След 10 години
Рискът от рак на белите дробове спада до нормално ниво, клетките, които са били на предраково ниво, вече се заместват с нормални. Рискът от друг вид раково заболяване (на устата, гърлото, пикочния мехур) също спада до нормално равнище.

Трябват ли ви още мотиви, за да откажете вредния навик? Тогава помислете и за децата си, че ги подлагате на пасивно пушене, което е много по-опасно от активното. Близо 300 000 души всяка година си отиват именно от такъв вид пушене.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.