https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

За да се предпазим от язва на стомаха, специалисти ни препоръчват да наблегнем на редовната консумация на червени боровинки. Този сладко-кисел плод е много полезен за стомаха, за сърцето, като предотвратва различни проблеми с този важен орган, както и при проблеми с кръвоносните съдове, дори и рак. В допълнение към ярките цветове и много кисел вкус, малките плодчета са богати на витамини, имащи статут на екстра силни антиоксиданти.

Боровинките притежават свойствата да преборят и инфекциите, както и възпаленията. Много ефективни, червените плодчета са предпочитана съставка при природни лекарства срещу инфекции на пикочните канали, а също така и при заболявания на стомаха и венците. Пресният сок от червени боровинки се използва за предотвратяване на рак и заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

cherveni-borovinkiГлавната причина за тези чудодейни свойства на червените боровинки, е молекулата, която се нарича недиализационен материал (NDM) и която действа като тефлон на някои повърхности, като ги покрива и така не позволява да проникнат предизвикващите инфекция агенти да се установят там. Освен това те пречат на две трети от бактериите, причиняващи язва, да се закрепят за стомашната стена.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.