Йога упражнение помага при подуване на корема! ВИЖТЕ КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ!

Подуване на корема е състояние, което причинява дискомфорт, понякога болка и действа потискащо и депресиращо

подуване на корема
Йога упражнение помага при подуване на корема!

Подуване на корема се случва поради много причини. В основата на този проблем е храненето, което може да промените, след като се консултирате с диетолог. С лесни упражнения от системата йога също бихте могли да подпомогнете храносмилането и да облекчите чувството за подуване.

Асаната халасана, известна още като „рало“, съдейства за регулирането на количеството храносмилателни сокове. По този начин се освобождават излишните газове и се преодолява неразположението в корема.

Как се прави упражнението, което помага при подуване на корема?

Легнете на пода по гръб. Поставете ръцете отстрани на тялото. Свийте коленете така, че ходилата да са стъпили на пода. Бавно повдигнете бедрата назад, като за опора поставите ръце на кръста. Прехвърлете краката
над главата и се опитайте да докоснете пода с пръстите на стъпалата. Върнете се в начална позиция, като положите гърба отново на земята.

Паванмуктасана има подобен ефект. Целта е да се получи лек натиск върху корема. Легнете по гръб, ръцете поставете отстрани на тялото, опънете краката. Свийте лявото коляно, доближете го към гърдите и лекото притиснете към корема. Докато вдишвате, наведете главата към коляното. Направете същото с десния крак. Не забравяйте при вдишване да затягате хватката, при издишване да я разхлабвате.

Постарайте се да правите тези упражнения винаги преди и след хранене. Вечер предпочитайте по-леки и течни храни, за да предотвратите подуване на корема. Най-добре е да забравите за храната след 18 часа.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.